Motioner till årsmötet 27:e februari

Nyheter

Glöm inte boka in torsdag den 27:e februari kl 19.00-20.00 då vi har årsmöte. Mötet hålls i våran träningslokal.

Årsmötet är för alla medlemmar inklusive föräldrar till barnen! Bland annat ska en ny styrelse röstas in och förslaget till den nya styrelsen kommer att presenteras veckan innan mötet.

Efter årsmötet kör vi friträning för alla stilar för alla som vill.

Om du har förslag till klubbens utveckling så är du välkommen att skicka in dina motioner till styrelsen. Använd kontaktformuläret nedan. Vi behöver dina motioner senast fredag den 14:e februari.

Motion

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Rubrik

Beskrivning

Kontrollfråga för att slippa spam-mailNya städrutiner

Nyheter

Våra gamla städrutiner (varje sektion ansvarar för en månad i taget) har visat sig att inte vara tillräckliga. Det bildas för mycket damm på och runt om mattorna och omklädningsrum. För vår egen hälsa skull så behöver vi alla hjälpas åt att städa bättre! 🙂

Från och med nu ska det städas efter varje pass. Självklart kan mattan bara städas efter sista passet på dagen då den är ledig, men övriga utrymmen behöver hållas lika rena som själva mattan.

Detta behövs göras varje dag, förslagsvis enligt den här uppdelningen, men det beror lite på hur många deltagare det är på passen såklart, ju fler deltagare desto fler uppgifter kan såklart delas ut.

Pass 1 (ofta barnpass, vi uppskattar att föräldrarna hjälper till här, ni kan göra detta under pågående barnträning)

 • Dammsuga trappan och korridorerna, samt torka rent skohyllan.
 • Städa toaletterna och se till att det finns toapapper och tvål, och töm papperskorgarna.

Pass 2

 • Dammsuga köket, diska, töm papperskorgar, panta burkar (skänk pengarna till SOS Barnbyar).
 • Ställ tillbaka alla träningsredskap i hyllan och dammsug på och runt fyshörnan och släng löst skräp runt mattan.

Pass 3

 • Dammsuga omklädingsrummen och tvätta rent dushrummen, skölj bort lödder från väggarna och plocka up damm och hår från golvet, smat tömt papperskorgarna.
 • Torka av mattan och dammsug runtomkring, torka av element och stereo, samt våttorka mattan.

alla har ansvar för allt och vi måste alla hjälpas åt, så hjälp era instruktörer att se till att det är rent och snyggt överallt. Tänk på att det är ni som ska träna och trivas i lokalen.

Tack för att ni bidrar till en bättre träningsmiljö och team-känsla! 🙂Terminsstart VT2020!

Nyheter

Måndag den 13:e januari, dvs. fr.o.m. vecka 3 så är terminen igång och vi välkomnar båda nya och gamla medlemmar upp på mattan!

Här är några viktiga datum för terminen.

Torsdag den 6:e februari är det städdag då alla medlemmar och föräldrar träffas kl 18.00 i dojon för att storstäd hela lokalen från tak till golv, under alla mattor och överallt. Om alla hjälps åt så blir vi klara på 2 timmar och kan köra friträning efteråt.

Torsdag den 27:e februari är årsmöte för alla medlemmar och föräldrar kl 19.00 i dojon. Vi satsar på att bli klara till kl 21, och det är viktigt att alla våra medlemmar närvarar för att få koll på hur det går för föreningen, samt rösta för att ge styrelsens ansvarsfrihet, samt rösta in den nya styrelsen som har utsetts av valberedningen.

Välkomna till Budoklubben Shindo och en ny fantastisk termin!Gradering Ju-jutsu Kai, 7/12 2019

Ju-Jutsu Kai, Nyheter

Lördagen den 7/12 håller ju-jutsu Kai-sektionen graderingsdag enligt följande schema
Knattar – Kl. 10.00-cirka 10.45
Nybörjarebarn – Kl. 11.00-cirka 11.45
Avancebarn – Kl. 12.00-cirka 12.45
Vuxna – Kl. 13.30-cirka 14.30En omtyckt vän, instruktör och kassör har lämnat oss

Nyheter

En mycket omtyckt vän, jujutsuka, instruktör och kassör har lämnat oss. Ulrika Thune avled vid 23-tiden på söndagskvällen till följd av en aggressiv blodförgiftning.

Ulrika var en av klubbens verkliga eldsjälar som lade ner mycket av sin tid både på och utanför mattan för att driva klubben och göra den till en plats där alla ska kunna känna sig som hemma. Hennes insatser och närvaro kommer att saknas av oss alla ❤Gemensam klubbdag lördag 21/9, kl 09-12

Nyheter

Lördag 21/9 tänkte vi ha en gemensam klubbdag där alla från 10 år och uppåt tränar tillsammans. Vi håller på fram till lunch och tanken är att alla stilar vi har på klubben ska få chans att visa upp sig så att alla får chans att testa på något nytt.

Det är också öppet för allmänheten att delta om man är nyfiken, så bjud gärna med er era kompisar som ny tycker borde testa på kampsport.

Schemat kommer se ut ungefär såhär:

 • 09.00 Presentation av instruktörer
 • 09.10 Uppvärmning och gymnastiska övningar (30 min)
 • 09.40 Pass 1 (20 min)
 • 10.00 15 min rast
 • 10.15 Pass 2 (45 min)
 • 11.00 15 min rast
 • 11.15 Pass 3 (45 min)
 • 12.00 Avslutning

Ta med er lite frukt eller något lättare att äta så att ni kan få i er lite energi i pauserna.Städdag torsdag 5/9

Nyheter

Torsdag 5/9 är det dags att storstäda hela dojon, då måste alla hjälpas åt, det gäller även instruktörer och föräldrar till barnen. Allt ska städas ordentligt från golv till tak, varje matta ska vändas upp och rengöras noggrant så det gäller att vi har mycket arbetskraft för att det ska bli gjort. Ta gärna med er en hög trappstege om ni har då det är 3 meter till tak i dojon och många rör som behöver dammas av.

Vi börjar kl 18.00 och siktar på att bli klara till 20.00 och därefter är det friträning för de som vill.Terminen är igång, här är lite information!

Nyheter

Nu är höstterminen igång och nya medlemmar är välkomna att börja träna hos oss och alla gamla medlemmar är varmt välkomna tillbaka!

Vi erbjuder gratis prova-på träning i två veckor för alla nybörjare när som helst under terminen så det är bara att komma ner och hälsa på oss när det passar er.

Här är lite information om vad som kommer hända inom den närmsta månaden.

Måndag 2/9 kommer vi att röja ut och slänga en del skräp som står i korridoren, så då får ni gärna vara på plats vid 17-tiden om ni har möjlighet och hjälpa oss att bära lite.

Torsdag 5/9 är det dags att storstäda hela dojon, då måste alla hjälpas åt, det gäller även instruktörer och föräldrar till barnen. Allt ska städas ordentligt från golv till tak, varje matta ska vändas upp och rengöras noggrant så det gäller att vi har mycket arbetskraft för att det ska bli gjort. Vi börjar kl 18.00 och siktar på att bli klara till 20.00 och därefter är det friträning för de som vill.

Lördag 21/9 tänkte vi ha en gemensam klubbdag där alla från 10 år och uppåt tränar tillsammans. Vi håller på fram till lunch och tanken är att alla stilar vi har på klubben ska få chans att visa upp sig så att alla får chans att testa på något nytt. Det är också öppet för allmänheten att delta om man är nyfiken, så bjud gärna med er en kompis som ny tycker borde testa på kampsport. Schemat kommer se ut ungefär såhär:
09.00 Presentation av instruktörer
09.10 Uppvärmning och gymnastiska övningar (30 min)
09.40 Pass 1 (20 min)
10.00 15 min rast
10.15 Pass 2 (45 min)
11.00 15 min rast
11.15 Pass 3 (45 min)
12.00 AvslutningSommarträning och inför höstterminen

Nyheter

Nu är terminen slut men en del träning kommer att fortsätta under sommaren, fråga er instruktör hur erat sommarschemat ser ut.

Här kommer några kommande datum att hålla koll på.

 • 29-30/6 Träningsläger för JJK i våran dojo
 • 26/8 Terminsstart
 • 5/9 Gemensam storstädning av dojon 18.00-20.00
 • 21/9 Klubbdag med gemensam träning
 • 7/12 Gradering JJK
 • 10/12 Terminsavslutning 18.30

Alla datum finns tillgängliga i vårat kalendarium.Gradering Ju-jutsu Kai, 2019VT

Lördagen den 8 juni är det stor graderingsdag för ju-jutsu Kai.
Knattar kl. 09.00-09.45
Nybörjare barn kl. 10.00-10.45
Avance barn kl. 11.00-12.00
Vuxna upp till gult, orange & grönt kl. 12.30-14.00
Vuxna upp till blått & brunt kl. 14.15- tills vi är klara!

Graderingskostnaderna
Knattar: 50 kronor för barn med knattepass och 100 kronor för de som graderar första gången.
Barn i monsystemet: 150 kronor för barn med monpass och 200 kronor för de som graderar första gången i monsystemet.
Vuxna: 200 kronor för vuxna med jujutsupass och 300 kronor för de som graderar första gången i vuxen systemet.Shindo Verksamhetsberättelse 2018

Nyheter

Inför årsmötet på torsdag 21/2 kl 19.00 så publicerar vi här verksamhetsberättelsen för 2018 så att alla kan läsa igenom innan årsmötet, så att vi inte behöver lägga massa tid på att gå igenom alla detaljerna under själva mötet. Har ni några frågor så är ni såklart välkomna att ställa dem under årsmötet.

Shindo Verksamhetsberättelse 2018Påminnelse: Årsmöte 21/2 kl 19.00 – skicka in era motioner!

Nyheter

Glöm inte boka in torsdag den 21:e februari kl 19.00-20.00 då vi har årsmöte. Årsmötet är för alla medlemmar inklusive föräldrar till barnen! Bland annat ska en ny styrelse röstas in och förslaget till den nya styrelsen kommer att presenteras 1-2 veckor innan mötet. Efter årsmötet kör vi friträning för alla stilar för alla som vill.

Styrelsen har inte fått in några motioner ännu, men det är inte för sent om ni har kommit på något. Kontakta styrelsen med eran motion senast 10 februari.Glöm inte terminsavgiften

Nyheter

Nu har det gått några veckor på terminen så det är hög tid att betala in terminsavgiften så att klubben går runt och så att ni dessutom är försäkrade på träningen.

Information om priser och betalningssätt hittar ni här, samt kontaktuppgifter till kassören ifall ni behöver ha kvitto.

Avgifter

 Storstädning på torsdag!

Nyheter

Torsdag den 24:e januari kl 18.00-20.00 har vi gemensam städdag som alla medlemmar förväntas att hjälpa till med så att det går snabbt och lätt. När städningen är klar så är mattan öppen för fri träning för alla som vill.

Ta gärna med er trappstegar för att underlätta att komma åt i taket på flera ställen. Om någon har en vanlig stege att ta med så vore det toppen för att nå upp till taket i trapphuset.

Som ni ser nedan är det mycket att göra, men om alla hjälps åt så kommer det att gå fort och vi kan träna sedan. Så kom i god tid och hjälp till.

Mattytan
o Dammtorka alla rör och armaturer i taket.
o Dammtorka element och väggdekorationer.
o Lyft upp alla mattor och dammsug golvet och mattornas undersida.
o Dammsug golv och dammtorka hyllorna nere vid väggen.
o Rensa upp i och torka av hyllorna.
o Torka av alla mitsar och träningsutrustning.
o Släng sliten träningsutrustning och skräp.
o Våttorka och desinficera mattorna.
(Obs! Använda rätt moppar, märkta med ”Endast för mattan”)

Fyshörnan
o Dammtorka rören och armaturer och ventilationsrör och dörrkarmar och ventilationshål.
o Dammtorka ribbstol och väggdekorationer.
o Rensa upp i och torka av hyllorna.
o Städa rent bänken och släng alla omärkta vattenflaskor.
o Dammsug golvet under bänken.
o Lyft upp alla mattor dammsug golvet och mattornas undersida.
o Torka av all träningsutrustning.
o Våttorka och desinficera mattorna.
(Obs! Använda rätt moppar, märkta med ”Endast för mattan”)

Omklädningsrum
o Dammtorka alla rör och armaturer i taket.
o Våttorka bänkar, klädkrokar, väggdekorationer och speglar.
o Dammsug golvet och trappan.
o Torka av draperiet vid dörren.
o Våttorka golvet och trappan.
(Obs! Använda rätt moppar, ej märkta för mattan)
o Släng gamla schampoflaskor och annat skräp.
o Skrubba duschväggar och duschaggregat med avkalkningsmedel.
o Gör rent golvbrunnar och tvättställ samt dess vattenlås.
o Våttorka golvet i duschrummen.
(Obs! Använda rätt moppar, ej märkta för mattan)
o Töm papperskorgen.

Toaletter
o Dammtorka alla rör både i taket och vid golvet.
o Dammtorka lampor.
o Rengör vattenlås i handfatet.
o Rengör toalettpumpen.
o Gör rent handfat.
o Gör rent toalettstol.
o Dammsug golvet.
o Våttorka golvet.
(Obs! Använda rätt moppar, ej märkta för mattan)
o Fyll på papper och tvål, m.m.
o Töm papperskorgen.

Köket
o Dammtorka armaturer, ventilation, dörr- och fönsterkarmar.
o Dammtorka av uppe på alla skåp och kylskåp.
o Dammtorka i och under alla skåp.
o Frosta av frysen, torka ur kylskåpet och släng gammal mat.
o Rengör mikrovågsugnar, ugnen och spishällen.
o Röj ur lådor och släng gammalt skräp.
o Diska och torka rent diskbänken samt töm diskmaskinen.
o Gör rent i hyllorna släng gamla kvarglömda saker.
o Töm och rengör källsorteringsstationen.
o Släng papper och gammal information på väggarna.
o Skaka av alla filtar och kuddar.
o Dammsug golvet samt under alla möbler och i sofforna.
o Våttorka plastmattan på köksgolvet.
(Obs! Använda rätt moppar, ej märkta för mattan)
o Töm papperskorgarna och släng allt skräp.

Korridorer
o Dammtorka alla rör och armaturer i taket.
o Dammtorka element.
o Våttorka väggar, dörrar och brandsläckare.
o Piska alla mattor.
o Vårtorna skohyllan.
o Dammsug ovansidan och våttorka undersidan av dörrmattorna.
o Dammsug golven samt inne i elcentralen.
o Våttorka golvet.
(Obs! Använda rätt moppar, ej märkta för mattan)

Trapphus
o Våttorka dörren och väggar från sot.
o Ta bort allt spindelväv i taket.
o Rengör luftintaget ovanför dörren.
o Våttorka fönster och fönsterkarmar.
o Våttorka trappräcket.
o Dammsug trappan.
o Våttorka trappan.
(Obs! Använda rätt moppar, ej märkta för mattan)

Förrådet
o Dammtorka alla rör och armaturer i taket.
o Rensa upp i och torka av hyllorna.
o Rensa upp i och torka av skåpen.
o Släng gammalt skräp.
o Dammsug golvet.
o Våttorka golvet.
(Obs! Använda rätt moppar, ej märkta för mattan)
o Inventera städmaterial som behöver köpas nytt.Gemensam klubbdag 26/1!

Nyheter

På lördag har vi en gemensam klubbdag. Vi samlas hela klubben, vuxna och ungdomar (från 13 år), från alla stilar och har två gemensamma träningspass där alla får testa på olika tekniker från alla våra stilar. Tanken är att vi ska lära känna varandra bättre mellan de olika grupperna samt ett tillfälle att testa på andra träningsstilar. Teknikerna kommer att ligga på grundläggande nivå, så att alla har möjlighet att vara med.

 • Åldersgräns: 13+

Schema:

 • 10.00-12.00 Träning (ca. 2 tim.)
 • 12.00-13.30 Lunch (medtag egen)
 • 13.30-15.30 Träning (ca. 2 tim.)

Ta med egen lunch. Det finns micro, ugn, spis och kaffebryggare på klubben.

Det är okej att bara delta på ett av passen ifall helgen redan är bokad.

Gå gärna in på Facebook-eventet och klicka i om du kommer så vi får en uppskattning av hur många som kommer https://www.facebook.com/events/229047191352300/ 

Vi ses! 😀Städdag, 24:e januari

Nyheter

Torsdag den 24:e januari kl 18.00-20.00 har vi gemensam städdag som alla medlemmar förväntas att hjälpa till med så att det går snabbt och lätt. När städningen är klar så är mattan öppen för fri träning för alla som vill.Årsmöte, 21:e februari 2019

Nyheter

Årsmöte – torsdag 21:e februari
Alla medlemmar är välkomna på årsmötet den 21:e februari kl 19.00 i dojon. Vi går igenom klubbåret 2018, och diskuterar motioner från våra medlemmar. Om du har förslag för klubbens utveckling så är du välkommen att skicka in din motion till styrelsen, du kan maila till sty[at]shindo[punkt]se. Efter årsmötet, ca 20.00, så har vi fri träning för alla som vill.Klubbdag, 26:e januari 2019

Nyheter

Klubbdag – lördag 26:e januari
Vi samlas hela klubben (vuxna och ungdomar) från alla stilar och har två gemensamma träningspass där alla får testa på olika tekniker från alla våra stilar. Tanken är att vi ska lära känna varandra bättre mellan de olika grupperna samt ett tillfälle att testa på en ny träningsstil. Teknikerna kommer att ligga på grundläggande nivå, så att alla har möjlighet att vara med. Mer information och schema kommer lite senare.Meny