Extra årsmöte 21:e mars, kl. 19:00

Nyheter

Datum: 2023-03-21
Tid: 19.00 till ca 19.30
Plats: Dojo och online

Extra årsmötet kommer i år att hållas tisdagen den 21:e mars kl 19.00-19.30. Årsmötet är för alla medlemmar, inklusive föräldrar till barnen. Mötet kommer att hållas i vår dojo, men det kommer också gå att delta online.

Under mötet kommer förslag till kassör samt budgetförslag att beslutas. Här kan ni läsa igenom budgetförslaget.

För att ha rösträtt på mötet så måste medlemsavgiften (200kr) för VT2023 vara betald innan mötet. Medlemsavgiften ingår vanligtvis i terminsavgiften, men om du inte har möjlighet att träna den här terminen men ändå vill ha rösträtt på mötet så räcker det att endast betala medlemsavgiften. Det går också bra att delta på årsmötet utan rösträtt.Nya medlemsavgifter fr. o. m. 2023

Nyheter

Höjda medlemsavgifter

Under årsmötet röstades styrelsens förslag för att höja terminsavgifterna igenom av medlemmarna.

Bakgrund

Våra terminsavgifter har varit på samma nivå i drygt 10 år.

Styrelsen vill höja terminsavgifterna för att möta ökade framtida kostnader samt att kunna erbjuda fler medlemmar och aktiva möjlighet till att få bidrag och sponsring för att kunna åka på läger och kurser samt att delta på tävlingar.

Styrelsen har kollat upp avgifter hos några andra budo – och kampsportsklubbar och föreningar i närområdet, Mölndal och Göteborg. De flesta ligger på 1 500 – 2 000 kronor per termin. Vidare så ingår oftast då endast en stil, om klubben/föreningen har flera stilar. För att kunna träna flera stilar, så behöver ytterligare avgift betalas.

Våra avgifter gäller för all träning på klubben, man betalar alltså endast en avgift oavsett om man tränar flera av stilarna. I avgiften ingår, förutom träningsavgiften, medlemsavgiften till respektive stils underförbund, i denna avgift ingår en försäkring som gäller under träning, läger, uppvisningar och tävlingar. Även administrationsavgiften ingår.

Nya avgifter

Vuxna

1 250 kr 19 år och äldre

1 050 kr student

Barn

1 050 kr för barn och ungdomar upp till 18 år

250 kr vuxen – & barnträning

Övriga

400 kr instruktör med huvudansvar för grupp

400 kr styrelsemedlemmar

250 kr rehab tränande

250 kr stödmedlemmar

350 kr endast sommarträning

De nya avgifterna är inlagda i vårt medlemssystem, SportAdmin. Om du inte har möjlighet att fortsätta träna nästa termin så kan du avsluta ditt medlemskap i samband med att du får fakturan så makuleras den automatiskt.Kallelse till Årsmöte 2023, torsdag 23/2 kl. 19.00

Nyheter

Årsmötet kommer i år att hållas torsdag den 23:e februari kl 19.00. Årsmötet är för alla medlemmarinklusive föräldrar till barnen. Mötet kommer att hållas i vår dojo, men det kommer också gå att delta online.

Här kan ni läsa verksamhetsberättelsen för klubben och alla våra stilar för verksamhetsåret 2022.

Mer information kommer senare från styrelsen.

För att ha rösträtt på mötet så måste medlemsavgiften (200kr) för VT2023 vara betald innan mötet. Medlemsavgiften ingår vanligtvis i terminsavgiften, men om du inte har möjlighet att träna den här terminen men ändå vill ha rösträtt på mötet så räcker det att endast betala medlemsavgiften. Det går också bra att delta på årsmötet utan rösträtt.

Motioner till årsmötet måste vara inne senast den 9:e februari, använd formuläret här:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Motionens rubrik

Motionens beskrivning

Kontrollfråga för att slippa spam-mailTränarutbildning med Rob Haans: Biomekanik – från lek till svartbälte, den 11/2 hos Shindo

Nyheter

Tid: kl. 10:00-16:00
Kostnad: 895kr
Plats: Budoklubben Shindo, Pinnharvsgatan 11, 431 47 Mölndal
Instruktör: Rob Haans

Är lek och teknikinlärning något vi separerar, eller kan de användas för att stärka varandra? I denna kurs lär Rob ut hur man kan lära barn & vuxna att förstå koncept som tyngdpunkt, fotarbete och distans på kreativa sätt.

Kursen kommer bland annat ta upp

 • Biomekanikens relation till kampsport
 • Skapandet av funktionella kampsportslekar
 • Åldersrelaterad träning, när och hur tränar man vad?
 • Hur man tar nästa steg till tävlingsträning
 • Crossover träning

Mer information om anmälan hittar ni på:

https://jujutsufederationen.se/kalender/tranarutbildning-med-rob-haans/Nybörjaranmälan för VT23!

Nyheter

Välkommen till Budoklubben Shindo!

Om du är intresserad av att börja träna hos oss den här terminen så kan du anmäla dig här via vårt bokningsformulär (länken går till vårt medlemssystem på SportAdmin.se).

 • Brasiliansk Jiu-jitsu Barn startar v. 2, 10/1
 • Ju-jutsu Kai barn och vuxna startar v. 2, 10/1
 • Brasiliansk Jiu-jitsu Vuxna startar v. 2, 11/1
 • Aikido startar v. 2, 11/1
 • Ju-jutsu Labbet startar v. 2, 12/1
 • Sport Ju-jutsu Vuxna startar v. 3, 16/1

Om du har frågor så finner du kontaktuppgifter till våra instruktörer på respektive stils sida.BJJ-träning för barn 7 år och äldre

Nyheter

En gång i veckan erbjuder vi BJJ träning för barn födda 2016 eller tidigare.

Ansvarig instruktör är svartbältet Anders Hjorth.

Träningen fokuserar på att bygga upp grundläggande styrka och teknisk förmåga inom BJJ. Vi lär oss att fightas hårt, smart och sjyst.

Träningen är bäst anpassad för barn 7–9 år, men upp till 12 år är välkomna.

Ses på mattan!

Vem: Tjejer och killar födda 2016 eller tidigare.
När: Tisdagar 17:45-18:45
Hur: Ta med BJJ dräkt (gi eller liknande) eller oömma träningskläder och vattenflaska. Inga skor.Nya betalningsrutiner fr.o.m. 2023

Nyheter

I samband med att vi inför ett nytt medlemssystem (SportAdmin) så går det inte längre att betala terminsavgiften via bankgiro eller Swish. I stället får du en digital faktura skickad till din e-post i samband med att du registrerar dig varje termin via SportAdmin.

Mer information om detta kommer i samband med terminsstarten v. 2-3. Gör alltså ingen manuell betalning för VT23 utan invänta din faktura, så att allting registreras i systemet korrekt.Nya terminsavgifter fr.o.m. 2023

Nyheter

Från och med 2023 höjer vi terminsavgiften för att täcka in administrationsavgiften som tillkommer i vårt nya medlemssystem. Det nya systemet kommer att underlätta administrationen av alla våra medlemmar och är nödvändigt för att underlätta styrelsens arbete.

För mer information om de nya avgifterna besök www.shindo.se/avgifter.Schemaändringar för 2023

Nyheter

Nyhet! Tisdagar kl. 17:45-19:00 kör vi igång en barngrupp i BJJ från 7 år.

Barngrupperna i Ju-jutsu Kai på tisdagar slås ihop så att nybörjare och avancerade tränar tillsammans kl. 19:00-20:00.

BJJ på söndagar kör kl. 18:30-20:30, dvs. passet börjar en halvtimme tidigare och blir två timmar långt.Terminsavslutning Sport Ju-jutsu och BJJ

Nyheter

SJJ Barn har sista träningen för terminen den 14/12. Det är ingen gradering den här terminen. Nästa termin börjar v. 3.

SJJ Vuxna ordinarie schema slutar 19/12. Det är ingen gradering den här terminen. Extra träning i mellandagarna annonseras på Facebook.

BJJ kör till och med den 21/12. Extra träning i mellandagarna annonseras på Facebook.Terminsavslurning Ju-jutsu Kai

Nyheter

Terminsavslutningen för ju-jutsu Kai är tisdagen den 13/12 kl. 18.30 för samtliga tränande nybörjarebarn, avancebarn och vuxna tillsammans.

Efter lite roliga lekar och rörelse äter vi som vanliga skumma tomtar och pepparkakor samt dricker julmust.

Välkomna!Vuxen-barnträning

Nyheter

Passet hålls på söndagar kl. 16.00-17.00 med start 4 september.

Träningen följer inte något särskilt graderingssystem även om det är BJJ och SJJ som tränas. Fokus är på rörelseglädje, grund motorik, främja utveckling av physical literacy hos stora och små.

Barn upp till och med första klass har med sig någon ungdom/vuxen som också tränar. Detta gäller även för de barn som behöver extra stöd längre tid. Det är öppet för vuxna och barn att kunna träna tillsammans.

Det finns ingen gräns nedåt i åldrarna för barnen så länge de har en ansvarig tränande med sig.

Kontakta Sofia Billger, 076-3103567, för mer information.Gratis sommarskola, 15-19 augusti

Nyheter

Under sommaren har vi på Shindo en sommarskola på 5 dagar för dig mellan 7-13 år för dig som gillar lek, bus och kampsporten ju-jutsu.

15-19 augusti, kl 10-15.

Inga förkunskaper krävs och det är kostnadsfritt!

Vill du veta mer hör av dig till Monica Billger på shindosommar@gmail.com eller klicka dig in på bit.ly/shindo-sommarskola-2022 där du också hittar anmälan. Anmälan är öppen ända fram till varje omgångs start.

Beskrivning saknas.


Jujutsulabbet

Nyheter

SJJ ”sport Ju Jutsu” och BJJ ”Brasiliansk Jiu Jitsu” som också benämns Ne Waza har under lång tid vidareutvecklats med nya och effektiva kombinationer av ingångar, kast och grappling tekniker.

På detta pass inriktar vi träningen med kombinationer av judokast och grappling tekniker vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med kast, ledlås och strypningar vinna över sin motståndare. Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken effektivt, kontrollera motståndaren där och på så sätt få denne att ge upp, men vinster kan också ske på poäng.

Alla är välkomna att komma och träna med oss oavsett kampsportsbakgrund eller om du är medlem i annan förening. Om du tycker detta är givande så är det en alldeles utmärkt plattform för att även prova SJJ, BJJ eller Jujutsu Kai eller kombinera träningen med detta pass.

Det som du behöver är en Gi(dräkt), tandskydd och en kamratlig och positiv inställning.

Passet hålls på torsdagar kl. 20.00-21.15.

Glöm inte att anmäla dig för varje pass i vår Facebook-grupp!Kallelse extra årsstämma och fyllnadsval

Nyheter

Söndagen den 21 augusti kommer vi att ha ett extrainsatt årsmöte. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna att delta. Klubbens kassör har på egen begäran valt att avsluta sitt uppdrag. Under mötet kommer fyllnadsval av kassör därför att ske. Val av Dynamix-representerande ledamot kommer också att avhandlas, vilken varit vakant sedan årsmötet februari 2022.

Vi uppmanar därför alla som kan tänka sig ställa upp som kandidater till styrelsen att snarast kontakta valberedningen – Ann-Charlotte Högberg och Monica Billger (sammankallande).

Datum: söndag 21 augusti kl 17.00.

Plats: digitalt deltagande, anmäl dig via detta formulär. Länk för mötet kommer skickas ut i god till före mötets start.

För vem: Årsmötet är för alla medlemmar, inklusive föräldrar till barnen.

För att ha rösträtt på mötet så måste medlemsavgiften (200kr) för VT2022/HT2022 vara betald innan mötet. Medlemsavgiften ingår vanligtvis i terminsavgiften, men om du inte har möjlighet att träna den här terminen men vill ha rösträtt på mötet så räcker det att endast betala medlemsavgiften. Det går också bra att delta på årsmötet utan rösträtt. All information om våra priser och betalningsförfarande hittar du på vår avgifts-sida.

Dagordning

 1. Stämmans öppnande
 2. Val av ordförande och sekreterare för stämman
 3. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar
 4. Fastställande av dagordning
 5. Val av två justerare
 6. Fråga om kallelse behörigen skett
 7. Valberedningens förslag till fyllnadsval av:
  1. Kassör
  2. Representant Dynamix
 8. Stämmans avslutande

Vi önskar er en glad sommar och varmt välkomna

Budoklubben Shindos styrelseShindo Jubileumsfest 20 år!

Nyheter

Budoklubben Shindo vill bjuda in dig som är medlem, eller som tidigare varit medlem i klubben, och din familj för att fira vårt 20årsjubileum

När: 19 juni – Familjefest kl. 12 – 16. Middag kl. 17.30.
Var: Mölndal Outdoors klubbstuga vid Rådasjön Sjöstigen 2, Buss 753 till hållplats Heleneviksvägen

Välkomna på familjefest från klockan 12!
Det kommer att finnas korv och bröd att grilla, fika, frukt och fiskdamm.
Gå på poängpromenad och se hur mycket du kan om Shindo.
Lek och spela på stora gräsmattan. Självklart regnar det inte, men skulle det mot förmodan droppa lite så kan vi ordna spel under tak.
Det är även möjligt att ta ett dopp i Rådasjön från en liten brygga.

Middagsbuffé serveras från ca. klockan 17:30
Under kvällen finns möjligheter till poängpromenad, sällskapsspel bastubad och dopp i sjön.

Alla som vill skickar in ”ett minne jag har från Shindo”, gärna med bild. Detta visas som bildspel – skicka till email shindosommar@gmail.com
Håll gärna tal under middagen, föranmäl i så fall till shindosommar@gmail.com
Obs! Shindos klubbfester är alkohol- och drogfria.

Kostnad för middagen
Klubben står för större delen av kostnaden men vi tar ut et bidrag på:
• 75 kr för U21 och studenter
• 150 kr för övriga

Anmälan till middagen
https://bit.ly/shindojubileumsfest senast tisdag den 14 juni (OBS! anmälningstiden har förlängts till den 14/6). Familjemedlemmar är också välkomna att delta på festligheterna. Till familjefesten krävs ingen anmälan, det är bara att dyka upp!

Betalning
Betala via swish eller bankgiro. Märk betalningen med namn på vilka den gäller samt fest.
Swish-nummer: 123 653 7120
Bankgiro: 228-7670Shindo Sommarskola 2022!

Nyheter

Kom och lär dig kampsport hos oss!

Under sommaren har vi på Shindo en sommarskola på 5 dagar för dig mellan 7-13 år för dig som gillar lek, bus och kampsporten ju-jutsu.

Inga förkunskaper krävs och det är kostnadsfritt!

Det finns två tillfällen du kan välja mellan.

Omgång 1: 17 juni, 20-23 juni

Omgång 2: 15-19 augusti

Vill du veta mer hör av dig till Monica Billger på shindosommar@gmail.com eller klicka dig in på bit.ly/shindo-sommarskola-2022 där du också hittar anmälan. Anmälan är öppen ända fram till varje omgångs start.

Vi ser fram emot att träffa er!Shindos Tårtmästerskap 2022!

Nyheter

I samband med 20-årsjubileet och Jubileumsfesten 19:e juni utlyser vi en tårttävling!

Två priser delas ut i två kategorier:

 1. Smak
 2. Design

Anmäl er medverkan till janne@olsson.ms senast 17:e juni.

Max 15 tävlingsbidrag får delta… först till kvarn!

Regler

 • Tårtan ska levereras till Festen senast kl. 14.
 • Det kommer finnas möjlighet att montera ihop tårtan på plats, men botten bör bakas hemma.
 • Alla ingredienser ska bifogas så att personer med allergier vet innehållet i tårtan.
 • Ta med tårtspade och tårtfat, samt var beredd att ta med resterna om det blir något över.


Instruktörs med Rob Haans på Shindo 19/3

Nyheter

DEN MODERNE LEDAREN – KONSTEN ATT LÅTA ANDRA LEDA

Datum: 2022-03-19
Kostnad: 1000kr, betalning sker till bg 5597-1592
Plats: Budoklubben Shindo, Pinnharvsgatan 11, 431 47 Mölndal
Instruktör: Rob Haans

Varmt välkomna till kursen ”Den Moderna Ledaren” som syftar till att ge dig verktygen du behöver för att inte bara kunna leda utan även kunna bygga en hållbar idrottsförening som inte står och faller på en ensam eldsjäl.

Punkter som kommer tas upp kommer bland annat handla om:

 • Värderingsorienterat ledarskap
 • Berättelser som coachningsverktyg
 • Föreningsutveckling, att skapa en stark och bred organisation som kan bära klubben
 • Tränaransvar, att anställa duktiga ledare och låta dem ta ansvar
 • Ungdomsledare, skapa program så de kan växa i klubben (genom intern och extern utbildning)
 • Allsidighet, för att få allsidiga utövare behöver vi allsidiga tränare / ledare

Anmälan sker via mail till anmalan@jujutsu.se. Anmälan ska innefatta ditt namn samt föreningen du tillhör.

Välkomna!Meny