Sport Ju-jutsu

Sport ju-jutsu (SJJ) är en modern stil av ju-jutsu som innehåller slag och sparkar, kast och brottning med ledlås. Slag- och sparkdelen är lättkontakt där alla raka eller hårda slag mot huvudet är otillåtna. Stor tonvikt läggs vid rörelseglädje, och den lekfulla sparringen utgör ett viktigt moment. Lite förenkelt uttryckt kan man säga att sport ju-jutsu är en blandning av karate och judo, eller som MMA fast utan hårda slag eller knock-out.

Alla kan träna sport ju-jutsu då man alltid utgår ifrån sina egna fysiska förutsättningar. Tränings mål är att förbereda dig så bra som möjligt för tävling, men den passar också utmärkt som ren motionsform! Vi har en stor spridning i gruppen med allt från elitfigthers till motionärer, från ungdomar till äldre.

För att få ut mest av träningen och få sparras behöver du en gi (vit dräkt) och tandskydd. Senare kommer du även att behöva skaffa speciella handskar och benskydd.

Här är ett videoklipp med highlights från SM i ju-jutsu 2014, där vår instruktör Adam tog silver för andra året i rad.

Våra instruktörer Adam (röd) och Henrik (blå) tävlar mot varandra.

SportJuJutsuKast

Precis som i judo så ingår kast som går ut på att få ner motståndaren på marken. Här ser vi ett bensvep från vår instruktör Sofia.

Sport ju-jutsuns tränings och graderingssystem är anpassat efter Ju-Jitsu International Federation tävlingsregler som är det officiella tävlingssystemet inom jujutsusektionen och det officiella jujutsusystemet för EM, VM och World Games.

Denna stil är ett utmärkt komplement till stilen brasiliansk jiu-jitsu och vi rekommenderar våra medlemmar att träna båda två parallellt för bästa träningsresultat!

SportJuJutsuNewasa

Brottningen kallas för ne-waza på japanska och påminner mycket om brasiliansk jiu-jitsu. Här ser vi Adam (röd) jobba in ett stryp på sin motståndare.

Shindo är medlemmar i Team Dynamix vilket delvis innebär att alla våra instruktörer har genomgått deras utbildningar och att vi samarbetar med andra klubbar runtom i norden.

Jujutsulabbet

SJJ ”sport Ju Jutsu” och BJJ ”Brasiliansk Jiu Jitsu” som också benämns Ne Waza har under lång tid vidareutvecklats med nya och effektiva kombinationer av ingångar, kast och grappling tekniker.

På detta pass inriktar vi träningen med kombinationer av judokast och grappling tekniker vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med kast, ledlås och strypningar vinna över sin motståndare. Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken effektivt, kontrollera motståndaren där och på så sätt få denne att ge upp, men vinster kan också ske på poäng.

Alla är välkomna att komma och träna med oss oavsett kampsportsbakgrund eller om du är medlem i annan förening. Om du tycker detta är givande så är det en alldeles utmärkt plattform för att även prova SJJ, BJJ eller Jujutsu Kai eller kombinera träningen med detta pass. Det som du behöver är en Gi(dräkt), tandskydd och en kamratlig och positiv inställning. Glöm inte att anmäla dig för varje pass!

Schema

Måndag

 • Sport Ju-Jutsu

  -

  Teknik och sparring för nybörjare och avancerade.

Onsdag

 • Sport Ju-Jutsu

  -

  Teknik och sparring för nybörjare och avancerade.

Torsdag

 • Jujutsulabbet

  -

  Jujutsulabbet är öppet för alla tränande oavsett stil.

Lördag

 • Friträning BJJ & SJJ

  -

  Inte varje vecka, fråga din instruktör. Randori (sparring) eller friträning för avancerade utövare i alla ju-jutsu-stilar.

Avgifter

Se vår avgiftssida för all information om detta.

Facebookgrupp

Gå med i vår grupp på Facebook, Shindo Dynamix, för diskussioner kring träning, tävling och läger.

Träningsutrustning

Allt som behövs för att träna är en gi (dräkt), ett vitt bälte och handskar och benskydd; ett tandskydd är också att rekommendera, men för att bara komma och testa på så går det bra med vanliga träningskläder, gärna åtsittande och utan skor.

Se vår informationssida om var du kan köpa träningskläder.

Dräkterna ska helst hängtorka, för att inte krympa för mycket, vilket tar ungefär ett dygn så det kan vara fördel att ha minst två dräkter. Fråga din instruktör om storleksråd, det finns säkert någon på klubben vars dräkt du kan prova för att få en bättre uppfattning.

Kontaktformulär

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Kontrollfråga för att slippa spam-mail

Meny