Anmälan för nybörjare!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Budoklubben Shindo
Fotboll

Aikido
 

Aikido, den harmoniska kraftens väg, är en tävlingsfri budoform med rötter i samurajernas stridskonster. Den utvecklades under 1900-talets första halva av Morihei Ueshiba, även kallad Osensei.


Träningen innefattar kast, grepp och låstekniker men även träning med traditionella vapen som svärd och stav. Aikido kan utövas av en rad olika anledningar, som motion eller självförsvar, men är som en äkta budoform också så mycket mer. Träningen utvecklar koordination, smidighet och inre välbefinnande.

 

Aikido kan tränas av såväl gammal som ung, med lugn och eftertänksamhet, eller dynamiskt, intensivt och fysiskt krävande. Alla tränar tillsammans och lär av varandra.

 

Vår Aikido-sektion går under namnet Aikido Kobayashi Dojo Göteborg, och har sin egna hemsida på www.kobayashidojo-goteborg.se där ni hittar mer information.