Vill du börja träna någon av våra stilar är du välkommen att komma till oss och testa. Ingen föranmälan behövs utan det är bara att dyka upp. Nybörjare får testa i två veckor innan de måste betala terminsavgiften. Man betalar bara en avgift och får sedan träna allt klubben erbjuder inom alla stilar.

Vi har också verksamhet för barn. Känner de sig osäkra första gången går det bra att komma och titta på för att sedan vara med nästa pass.

Vi tar emot nya medlemmar mer eller mindre löpande under terminen men vill man ha en chans att gradera i slutet på terminen så bör man ha tränat större delen av den.

Idag är vi ett glatt gäng tjejer, killar, män och kvinnor i åldrar från 6-70 år som gärna vill ha fler träningskamrater. Välkommen att börja träna hos oss på Budoklubben Shindo i Bifrost, Mölndal!

Jag vill börja träna. Hur gör jag?
Vi har löpande intag till nybörjarträning under terminen. Är du sugen på att testa eller börja så är det bara att komma ner till vår träningslokal på någon utav de tiderna du kan hitta i vårat schema. Du kan läsa mer information om respektive stil. Du är välkommen att prova på i två veckor utan att behöva betala någonting

Var ligger klubben?
Du hittar vår adress, karta och information om kollektivtrafiken under Om klubben.

Kläder
I början går det utmärkt att träna i vanliga träningsoverallsbyxor och en t-shirt. Detta till du skaffat en träningsdräkt (jap. gi), då du också får bära det vita bältet. Bältet knyts traditionellt med en robansknop. Under fliken Länkar hittar du mer information om var du kan köpa träningsutrustning.

Jag är 40 år och har aldrig tränat kampsport tidigare, är jag för gammal?
Detta är en fråga som vi ofta får, och svaret är NEJ du är inte för gammal. Alla kan börja träna alla våra stilar. Man gör så gott man kan efter sina egna förutsättningar.

Vad kostar det?
Se vår Avgifts-sida för all information om detta.

Dojoregler
Träningslokalen kallas på japanska för dojo och där inne gäller vissa regler som är viktiga att följa för allas trivsel och, framför allt, säkerhet. På Shindo är vi alla gemensamt ansvariga för att alla medlemmar ska känna sig välkomna och trygga på träningen.
1) Du skall alltid buga när du går in eller ut ur dojon. Du skall även buga åt din träningspartner före och efter träningen.
2) Före och efter träning hjälps alla åt att iordningställa dojon. Om man måste lämna tidigare meddelar man instruktören det i början av passet.
3) Mobiltelefoner förvaras avslagna eller sätts på ljudlös innan passet. Undantag kan medges från instruktören.
4) Dina finger- och tånaglar skall vara rena och kortklippta. Du skall även ha en hel och ren träningsdräkt (jap. gi) och vara ren själv. Smycken och klockor tas av eller tejpas före träning.
5) Lämna aldrig dojon under träning utan att först meddela instruktören om orsaken.
6) Om du kommer sent till träningen, vänta vid mattkanten tills instruktören ger dig tillåtelse att delta.
7) Du skall vara uppmärksam på det instruktören visar och säger.
8) Du skall bara träna det instruktören visar.
9) Du skall inte göra motstånd och hålla emot när din träningspartner skall öva in en teknik. Du skall hjälpa till så att din träningspartner lär sig så bra som möjligt.
10) Du skall inte vara överlägsen mot din träningspartner även om du är tekniskt skickligare. Hjälp din träningspartner i stället.
11) Du skall respektera din träningspartners signal om att ge upp (avklappning). Släpp omedelbart ditt grepp så att ingen blir skadad.
12) Du skall aldrig prova någon svår teknik på en som är mindre skicklig än du själv.
13) Du skall aldrig försöka göra tekniker som är för avancerade för ditt kunnande. Instruktören avgör när du är mogen för en svår teknik.
14) Du skall aldrig lära ut eller demonstrera tekniker på annan plats än i dojon, och det skall ske under ordnade former med ansvarig instruktör närvarande.
15) Den som inte följer ovanstående regler kan bli avvisad från mattan av instruktören.

Frågor
Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss. Använd kontaktformuläret på respektive stils sida för att direkt komma i kontakt med aktuell instruktör. Eller använd kontaktformuläret här nedanför för mer generella frågor.

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Kontrollfråga för att slippa spam-mail

Meny