Ju-jutsu Kai

Ju-jutsu är en av få idrotter där män och kvinnor oavsett ålder kan träna tillsammans. Du lär dig effektiva självförsvarstekniker som utifrån de gamla japanska traditionerna har moderniserats för att passa 2000-talets hotbilder. Stilen är anpassad till den svenska nödvärnslagstiftningen och är utvecklad som ett humant självförsvar. Ju-jutsu kai är den enskillt största ju-jutsustilen i Sverige. I systemet ingår t.ex. falltekniker, kast, frigöringstekniker, sparkar, och slag mm. Mer information om stilen hittar man på Ju-jutsuförbundets hemsida.

Stilen är indelad i två system; ett för vuxna (14 år och uppåt) och ett för barn (9-14 år). I barnsystemet ingår inga slag, sparkar eller hårda ledbrytningar men i övrigt är systemen väldigt lika. Det är lätt för ett barn som fyllt 14 att flytta över till vuxensystemet.

Jujutsulabbet

SJJ ”sport Ju Jutsu” och BJJ ”Brasiliansk Jiu Jitsu” som också benämns Ne Waza har under lång tid vidareutvecklats med nya och effektiva kombinationer av ingångar, kast och grappling tekniker.

På detta pass inriktar vi träningen med kombinationer av judokast och grappling tekniker vilket innebär att man inte använder sig av slag eller sparkar utan istället fokuserar på att med kast, ledlås och strypningar vinna över sin motståndare. Grundtanken är att få ner sin motståndare på marken effektivt, kontrollera motståndaren där och på så sätt få denne att ge upp, men vinster kan också ske på poäng.

Alla är välkomna att komma och träna med oss oavsett kampsportsbakgrund eller om du är medlem i annan förening. Om du tycker detta är givande så är det en alldeles utmärkt plattform för att även prova SJJ, BJJ eller Jujutsu Kai eller kombinera träningen med detta pass. Det som du behöver är en Gi(dräkt), tandskydd och en kamratlig och positiv inställning. Glöm inte att anmäla dig för varje pass!

Schema

Tisdag

 • Ju-Jutsu Kai

  -

  Vuxna, alla grader

Torsdag

 • Ju-Jutsu Kai

  -

  Vuxna, alla grader

 • Jujutsulabbet

  -

  Jujutsulabbet är öppet för alla tränande oavsett stil.

Lördag

 • Ju-Jutsu Kai

  -

  Svartbältesträning

Avgifter

Se vår Avgifts-sida för all information om detta.

Facebookgrupp

Gå med i vår grupp på Facebook, SHINDO, för diskussioner kring träning, läger och gradering.

Kontaktformulär

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Kontrollfråga för att slippa spam-mail

Meny