Brasiliansk Jiu-jitsu eller BJJ passar alla. I BJJ förekommer inga slag och sparkar och man försöker med hjälp av kast och nedtagningar ta kampen till mattan där målsättningen är att kontrollera motståndare för att koppla någon form av arm-, ben- eller halslås som tvingar motståndaren att ge upp. Om matchen går full tid innan någon hinner koppla ett lås vinner den som under matchens gång har tagit flest poäng. Normal matchtid är 5 minuter. Det är en väldigt dynamisk stil som är mycket givande att träna och skaderisken är dessutom väldigt låg.

Här är ett inspirerande klipp med det bästa från en stor internationell tävling 2015, med några av världens bästa utövare.

Populär sport för kvinnor

BJJ har blivit en väldigt stor sport i Sverige sedan den introducerades, och särskilt bland kvinnor. Idag finns det många svenska kvinnor som tränar och tävlar framgångsrikt på världselitnivå. På Shindo strävar vi hela tiden efter att utöka våran grupp av tränande kvinnor och hoppas att du är sugen på att komma och testa på att träna tillsammans med oss! Vi jobbar ständigt med jämställdhet på klubben och att skapa en respektfull och vänskaplig atmosfär där kvinnor och män kan träna tillsammans. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller känner dig osäker.

Här är ytterligare en inspirerade video med highlights från damernas svartbältesmatcher i VM 2014.

I vår grupp tränar såväl tävlingsfighters som motionärer från 15 till 55 år ålder och uppåt. Träningen är utmärkt för styrka, smidighet och uthållighet och tack vare den stora mängden sparring är det svårt att tröttna på träningen!

Allt som behövs för att träna är en gi (dräkt) och ett tandskydd är att rekommendera, men för att bara komma och testa på så går det bra med vanliga träningskläder, gärna åtsittande och utan skor.

I BJJ graderar vi efter internationell standard, alla tränande börjar med vitt bälte, för att byta bälte måste man ha nått upp till den kunskapsnivå som nästa bälte kräver. Normalt tar det minst 2 års hängiven träning för att nå upp till första bältesnivån, detta är att betrakta som en miniminivå och förutom träningstid vägs teknisk förmåga och tävlingsresultat in i ekvationen. När man har nått en ny bältesnivå har man också bytt tävlingsdivision, tävlingsdivisionerna är lämpliga för att göra det möjligt för alla utövare att möta ett jämnt motstånd på tävling.

Denna stil är ett utmärkt komplement till stilen Sport Ju-Jutsu och vi rekommenderar våra medlemmar att träna båda två parallellt för bästa träningsresultat!

Shindo är medlemmar i Team Dynamix vilket delvis innebär att alla våra instruktörer har genomgått deras utbildningar och att vi samarbetar med andra klubbar runtom i norden.

Schema

Måndag

 • Brasiliansk Jiu-Jitsu

  -

  Drillar, situationssparring och fri sparring för avancerade utövare.

Onsdag

 • Brasiliansk Jiu-Jitsu

  -

  Teknik och sparring för nybörjare och avancerade.

Torsdag

 • Friträning BJJ & SJJ

  -

  Randori (sparring) eller friträning för avancerade utövare i alla ju-jutsu-stilar.

Lördag

 • Friträning BJJ & SJJ

  -

  Inte varje vecka, fråga din instruktör. Randori (sparring) eller friträning för avancerade utövare i alla ju-jutsu-stilar.

Söndag

 • Brasiliansk Jiu-Jitsu

  -

  Teknik och sparring för nybörjare och avancerade.

Avgifter

Se vår Avgifts-sida för all information om detta.

Facebookgrupp

Gå med i vår grupp på Facebook, Shindo Dynamix, för diskussioner kring träning, tävling och läger.

Träningsutrustning

Allt som behövs för att träna är en gi (dräkt), ett vitt bälte och ett tandskydd är att rekommendera, men för att bara komma och testa på så går det bra med vanliga träningskläder, gärna åtsittande och utan skor. Dräkter och tandskydd kan köpas i butik hos Budo-Fitness på Karl Gustavsgatan 12B i Göteborg, men de mest populära märket Tatami går bara att beställa online. Du får självklart använda vilket märke du vill, men Tatami erbjuder hög kvalité för ett bra pris.
Tatami BJJ på Rebelz.se
I samarbete med webbutiken Rebelz (www.rebelz.se) har klubben 15% rabatt, kontakta din instruktör för information om hur du använder den. Om du dessutom lägger beställningen före kl 14 så kan den vara framme redan nästa dag på din närmsta DHL Service Point. Klicka på deras logga ovan för att komma direkt till deras utbud av Tatami-dräkter. Obs! Glöm inte att beställa ett vitt bälte också!

Rebelz har också en bra Gi-guide för BJJ som förklarar vad storlekarna så som F2 och A3 betyder samt skötsel och tvättråd för dräkten. Dräkterna ska helst hängtorka, för att inte krympa för mycket, vilket tar ungefär ett dygn så det kan vara fördel att ha minst två dräkter. Fråga din instruktör om storleksråd, det finns säkert någon på klubben vars dräkt du kan prova för att få en bättre uppfattning.

Kontaktformulär

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt meddelande

Kontrollfråga för att slippa spam-mail

Meny